Bashir Abdi

bashirBashir Abdi (10 februari ’89) is geboren te Mogadishu, Somalië. Op zijn zesde levensjaar moest hij door onlusten vluchten uit z’n geboorteland. Hij was 4 jaar met z’n papa en broers en zus op pad, zonder zijn moeder die ondertussen in Europa een plaats zocht waar ze haar gezin kon onderbrengen. Dit werd Gent waar Bashir op z’n tiende toekwam. Hij integreerde prima, een voorbeeld voor velen, ook door middel van sport! Op zijn 16de begon hij te lopen, en sindsdien klom hij stelselmatig op naar de top. In 2012 werd hij Belgisch kampioen veldlopen en sindsdien behaalde hij verschillende top 8 plaatsen op Europese kampioenschappen. Hij nam ook deel aan het WK 2013 in Moskou op de 10000m.

Nu werkt hij toe naar de Olympische Spelen van RIO 2016 en ondertussen draagt hij zijn steentje bij aan de ontwikkeling van Sportaround!


Edward Theuns

edward theuns

De eerste ambassadeur van Sportaround is een Gents aanstormend wielertalent.

Hij is momenteel bezig aan zijn tweede jaar als profrenner en begon ooit als wielrenner bij de Gentse Velosport.

Hij is begaan met de Gentse sport en met de Gentse jeugd. We hopen dat we samen veel mooie overwinningen van Ward mogen vieren! We zijn alvast goed begonnen, want in zijn eerste week als Sportaroundambassadeur won hij de ronde van Drenthe!


Eline Berings

Eline Berings Eline Berings is een naam als een klok. Ze is ex-Europees kampioene op de 60m horden en ook Olympiër! Ze draagt sport in haar en wil die sportmicrobe overbrengen naar kinderen. We zijn dan ook heel trots dat ze Sportaroundambassadeur wil zijn!

 

 

 

 

 


Liesbeth Verbiest

Sport staat centraal in het leven van de Gentbrugse Liesbeth Verbiest. Dat triatlon drie sporten in één biedt (zwemmen, fietsen en lopen) is haar dan ook op het lijf geschreven.
Op het Belgische wedstrijdcircuit toont ze zich van haar taaiste kant met podiumplaatsen. De komende jaren focust ze zich op een topprestatie in Hawaii.

Liesbeth schaart zich achter de missie om Gentse jongeren zoveel mogelijk kansen te geven om te sporten. Sporten zorgt voor zelfvertrouwen, balans in lichaam en geest, sociale interacties en nog zoveel meer. Deze positieve boodschap helpt ze graag mee uitdragen.