Sportspot

Sportaround staat voor sportmogelijkheden voor iedereen en kansen geven door sport. In Gent al actief op 50 scholen en met wijkwerkingen in verschillende buurten.

Van de SPortspOT willen we een plaats maken waar iedereen samen kan komen sporten en genieten op de oude locatie van Gantoise tussen de Bruiloftstraat en de tennisstraat in Gentbrugge. Het wordt een heel fijne samenwerking met Cirq en Refu interim, zij gaan de kantine en bijhorend gebouw invullen. Met Sportaround zorgen we voor de invulling van de sportvelden en sporthal.

Het wordt een plaats om te experimenteren, om alles te geven tijdens de tijd die we krijgen. Er gaan wekelijkse werkingen door, oa kinderoudersport, sport voor jongeren, voor volwassenen… en (sportieve) evenementen georganiseerd worden. Ook wordt er vrije ruimte voorzien en er komt een escaperoom (gemaakt door jongeren). De verschillende velden kunnen ook gehuurd worden privé. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding, dit om de andere werkingen te kunnen financieren.

Het hockeyveld wordt gebruikt als buurtvoetbal/sportveld waar kinderen en jongeren welkom zijn om te komen sporten, het kan ook verlicht worden zodat ze in de winter kunnen komen spelen.

In de zomer bouwen we een groot kinderparadijs met zand, springkastelen, fietsparcours,… op het evenementenveld.

Alle activiteiten zijn toegankelijk en gericht op samen sporten, plezier maken en verbinding. We zouden graag een jeugdwerker op de site actief laten zijn maar daar moeten we eerst middelen voor vinden.

Plannen

Wat ligt er al vast

Wekelijkse sportlessen voor volwassenen op dinsdag van 20u tot 21u30 (€60/10 weken of €12 met uitpas)

voetbaltraining voor 9-14 jarigen: elke woensdag vanaf 6 april 2022 (€25/10 weken of €5 met uitpas)

Tenniswerking: www.tennisspot.be

Vrije sportmomenten op vrijdag 19u tot 21u en zondag van 14u tot 17u

Vakantiewerking

  • Mogelijkheid voor clubs/organisaties/particulieren om de terreinen te gebruiken

Welke ruimte is er? (+huurprijs)

1 groot oud hockeyveld (kan verdeeld worden in 4 minivoetbalveldjes) voor (mini)voetbal, hockey, frisbee (10 euro veld / uur)*

5 tennisgravelvelden outdoor (5 euro veld / uur)*

1 indoor sporthal voor tennis, zaalvoetbal,… (10 euro veld / uur)

*indien de lichtpylonen moeten worden aangestoken wordt 10euro per uur extra gevraagd