Naschoolse Sportlessen

Doorheen het schooljaar biedt Sportaround, in samenwerking met Brede School, sportlessen aan op 54  lagere scholen om kinderen op regelmatige basis te laten bewegen en kennis te laten maken met verschillende sporten. Dit met extra aandacht voor kinderen die minder gemakkelijk de weg naar een sportclub vinden.

Deze lessen, Sportsnack genaamd, sluiten onmiddellijk aan op de schooluren zodat er voor de kinderen geen extra verplaatsing en locatie moet voorzien worden.

Alle verschillende bewegingsvaardigheden komen aan bod, daarnaast zijn er ook gastlessen van sportclubs uit de buurt. Dit met de bedoeling om kinderen kennis te laten maken met deze buitenschoolse sportactiviteiten, zodat ze na de lessenreeks kunnen doorstromen naar een sport die ze graag beoefenen en zich zo verder kunnen ontwikkelen.

 

Indien je school geïnteresseerd is om deze lessen aan te bieden, of je zelf mee wil helpen met het organiseren van de lessen, dan kan je contact opnemen met Kristien van het Sportaroundteam: kristien.bracke@sportaround.be
0490110309


Sportsnack

Sinds 2016 noemt dit project ‘Sportsnack’. Sportsnack is een  initiatief dat door Sportaround in samenwerking met Sport Vlaanderen en SVS wordt georganiseerd in Gent. Sportsnack staat voor “Sportieve Naschoolse opvang voor ACtieve Kids’ .