Naschoolse Bewegingslessen

Sportaround organiseert in samenwerking met Brede School ‘naschoolse bewegingslessen’ voor alle kinderen van de lagere school, met extra aandacht voor kinderen die minder gemakkelijk de weg naar een sportclub vinden. Deze lessen gaan door vlak na de laatste schoolbel van de dag.
De deelnemende scholen aan het proefproject waren ‘De Toverberg’ en ‘Sint-Salvator’. Na de zeer positieve evaluatie hebben we besloten om uit te breiden naar andere scholen in het Gentse.

Alle verschillende bewegingsvaardigheden komen aan bod in de lessen, daarnaast zijn er ook gastlessen van sportclubs uit de buurt. Hier is het de bedoeling om de kinderen kennis te laten maken met deze buitenschoolse sportactiviteiten, zodat ze na de lessenreeks kunnen doorstromen naar een sport die ze graag beoefenen en zich zo verder kunnen ontwikkelen.

 

Indien je school geïnteresseerd is om deze lessen aan te bieden, of je zelf mee wil helpen met het organiseren van de lessen, dan kan je contact opnemen met het Sportaroundteam: info@sportaround.be of bellen naar Bert Misplon 0496/90.55.34.


Sportsnack

Sinds 2016 noemt dit project ‘Sportsnack’. Sportsnack is een Vlaams initiatief dat door Sportaround in samenwerking met Sport Vlaanderen en SVS wordt uitgerold in Gent. Sportsnack staat voor “Sportieve Naschoolse opvang voor ACtieve Kids’ .