Pierkesloop 2020

I.s.m. Stad Gent, departement Sport – Onderwijs en Jeugd, KRCG Atletiek organiseren we voor de 23e keer de fenomenale Pierkesloop! Deze keer gaat de editie anders door. We organiseren een Pierkesloop @ school. Dit om samen mee tegen het Coronavirus te strijden.

Het is de bedoeling dat de leerlingen op school de afstand lopen. Dit kan tijdens de beweeglessen maar bij voorkeur als extra beweegmoment.

Voor kinderen van 1e, 2e  en 3e leerjaar is dat 600m. Voor kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar 1000m. De tijd moet niet opgenomen worden, de afstand lopen zonder te stoppen is het doel.

Daarnaast kan je tijdens de maand oktober op school ook op andere momenten lopen en bewegen extra stimuleren. We hebben een document met inspiratie opgemaakt voor jullie.

Als je met de school loopt of alternatieve beweegactiviteiten doet mag je dat ons laten weten via Facebook of Instagram met als tag @Pierkesloop of stuur een mail naar bert.misplon@sportaround.be.

Misschien komen de Pierkes en topatleten Bashir Abdi of Eline Berings dan wel langs bij jullie op school… Ook kan een school die de origineelste alternatieve Pierkesloop organiseert een optreden van de Raf Violi discoshow winnen!

Meer info: Pierkesloop Gent