Door het Corona-virus wordt de eerste editie van ons evenement verplaatst naar volgend jaar. Zet alvast 5 juni 2021 in je agenda! Nog meer tijd om gekke plannen uit te werken en je voor te bereiden!

Halve marathon 2 Tokyo 2021

Laat je inhalen op een halve marathon door Belgisch recordhouder Bashir Abdi!

De Belgische marathonlopers scheren hoge toppen. Zowel Koen Naert als Bashir Abdi zijn reeds zeker van een selectie voor de Olympische Spelen en zijn zich volop aan het voorbereiden.

We willen tonen dat we met gans België achter hen staan en zwaaien hen uit alvorens ze eind juni richting Japan vertrekken voor de laatste voorbereiding op de Olympische marathon.

Wat?

In de ½ marathon 2 Tokyo wordt er gelopen langs de mooie Scheldedijk van Gentbrugge, Melle en Destelbergen.

Het fijne is dat we omgekeerd werken. De tragere lopers eerst starten, Bashir start als laatste en probeert iedereen in te halen. Er is een maximum limiet van 1000 deelnemers. We maken trainingsschema’s richting het slotevenement en organiseren enkele trainingen samen met Bashir.

Bashir gaat een lezing geven over zijn road to Tokyo. We volgen hem tijdens trainingen en andere voorbereidende activiteiten. Zo geven we het brede publiek een inkijk hoe hard er getraind wordt voor de belangrijkste wedstrijd van zijn leven.

De opbrengst van de loop gaat naar het project van Bashir en Sportaround vzw in Ethophië.

Datum?

De loop gaat door op zaterdagavond 5 juni, enkele weken voor ze afreizen naar Japan voor de laatste voorbereiding.

Waar?

Start en aankomst zijn op de atletiekpiste van KRC Gent atletiek te Gentbrugge. Er zijn douches en kleedkamers ter beschikking. Op het middenterrein wordt een evenementdorp gemaakt waar ook sponsors een standje kunnen hebben. Voor supporters of een drankje nadien zal ook de kantine open zijn.

Programma?

18u40: Jeugdloop 600m voor 5-8 jarigen
18u50: Jeugdloop 1000m voor 9-12 jarigen
19u00: Gentbrugge run 4km
19u40: ½ marathon eerste vertrek -vertrekken van traagste tot snelste loper-
20u30: Vertrek Bashir
21u35: Aankomst eerste loper

Hoe inschrijven + Wedstrijdreglement?

Je schrijft je in met de tijd die je vooropstelt te lopen. Bijvoorbeeld jouw record is 2u 3minuten maar je hebt als doel om binnen 1u50 te lopen, dan ga je bij de inschrijving de groep ‘1u50-1u55’ aanduiden. Er wordt gestart in een wave naar de richttijd waarmee je bent ingeschreven.

Belangrijk!

De eerste 10km (tot aan Mellebrug) blijf je achter de voorloper/fietser die het tempo aangeeft! Lopers lopen steeds aan de rechterkant van de straat. Enkel indien je iemand voorbijsteekt mag je naar links uitwijken. Na je inhaalbeweging voeg je terug rechts in zodat andere lopers jou kunnen voorbijsteken.

Als er fietsers of motorijders signaal geven om te passeren ga je onmiddellijk naar de rechterkant. Er wordt steeds rekening gehouden met de richtlijnen van politie en seingevers.

Van iedere loper wordt de nettotijd opgenomen. Vanaf je de mat bij de start overschrijdt begint jouw tijd te lopen en die stopt wanneer je over de mat loopt bij aankomst.

Er kunnen geen supporters meefietsen langs het parcours (omwille van de veiligheid). Er zijn wel enkele ‘aanmoedigplaatsen’ waar supporters zich kunnen laten horen!

 

Alvast bedankt voor uw interesse!

Om dit op een kwalitatieve manier te organiseren zijn we op zoek naar partners/sponsors. Heb je met jouw bedrijf interesse om mee te werken aan deze halve marathon 2 Tokyo? Stuur dan via onderstaande gegevens een berichtje naar ons.

Bert misplon: bert.misplon@sportaround.be of 0496/90.55.34